26 November 2011

benci tapi terhegeh-hegeh menyendeng !

alhamdulillah seronok sungguh aku duduk dekat Pusat Perubatan Universiti Malaya secara sendirian & dapat kawan baru, hahaa.. walaupon sakit2 cm nie, ade gak lahh someone nie yg dh lahh block aku kt facebook tp dok terhegeh-hegeh menyendeng kt aku, hahaa.. stupid kan ! dgn muka tk malu dok sengeh2 kt aku.. ye lahh muka cantik ! org HOT ! so ko block lahh semua org yg ko rasa tergugat dgn ko ! BODOH ! aku tk luak pon hilang kawan cm ko tp ko tk payah buat perangai "buat-buat baik" kt aku lahh kn.. haishh tk pe lahh, org buat baik kt aku, seribu baik aku balas balik kt org tue.. thanks a lot buat aku cm nie kawan !

23 November 2011

bola mengeratkan pertalian

rasanya mesti semua tgk perlawanan Malaysia menetang Indonesia kn?? hahaa ! masing2 excited nengok bola tol tk?? sama gak lahh dgn aku, mmg bising giler kt umah nie, dgn masing2 pakai jersi Malaysianya..kaki tk payah ckp lahh kn, asyik goyang je rasa cm kita plak yg nk maen..finally ! 4-3 dgn adanya sepakkn penalti.. esoknya tk payah ckp lahh masing2 bangga dgn team Harimau Malaya ! aku siap tgu pemain Malaysia pulang dr LCCT tau ! hahaa, acctually lalu je kt LCCT tue, hantar barang.. alang2 tue tunggu skali lahh kn.. aku nk tgk khairul fahmi che mat ! hahaa ! peminat setia lahh konon.. surat khabar,radio,televisyen sume tk nk kalah dgn berita tue.. perempuan mana2 yg tk minat bola pon layan bola tau ! ade yg terpaksa ikot balak or husband kn.. hehee.. mmg permainan bola je, rmai yg dok depan tv, ade ke org ramai2 tgk renang berirama?? hahaa ! tk de kan.. bola je yg akan penuhkan kedai mamak ! dulu masing2 penyokong MU lahh, Chealsea lahh Liverpoll lahh.. now penyokong Malaysia makin ramai beb ! tp ade gak perkara yg tk sedap di dengar.. pemain n penyokong Indonesia mcm kurang puas hati dgn keputusan pengadil.. aku baca paper, ade yg menyebabkan kematian.. why ehh sampai mcm nie jd.. kita main secara profesional lahh kn.. hmm nasib lahh, adat bertanding..mesti ade menang n kalah.. anyway I L O V E Y O U T E A M H A R I M A U M A L A Y A !


21 November 2011

kekeliruan mencari kerja

hello my friends ! aku sedang keliru yg amat nie.. bila tgh belajar, sibuk nk graduate, bila dh graduate rindu plak masa belajar, hehee.. nk wt cm ne.. setiap apa yg terjadi akan mencatit kenangan indah kn.. aku rasa zaman belajar lahh zaman paling manis bg aku.. tk tau lahh kalian.. ade yg zaman belajar paling menyedihkan, setiap org berbeza.. oke ! itu bukan motif entry kali nie.. motifnya ialah dimana harus aku mencari kerja?? hehee, aku rasa nk keje luar Kuala Lumpur tp my mom n dad suruh keje di Kuala Lumpur.. ape je yg ada kt Kuala Lumpur nie? membosankan bg aku, aku lebih suka angin bayu dr angin aircond,hehee.. area umah aku dekat dgn Menara Telekom, KL Central, Mid Valley, KLCC n byk lg bangunan yg tinggi, fuhh ! dugaan utk mencari kerja.. ade spe2 yg tau ade keje kosong kt area sini bgtau lahh, ponek den mencari nie haa..hahaa, aku kebosanan duduk rumah nie, ade spe2 nk ajak aku jalan2 tk?

20 November 2011

simple wedding at Perak

today kami semua pergi wedding kt area kg aku jugak,
pelamin dye agak simple..mmg low bajet utk wedding nie, tp nice tau !
dorg tk sempat nk prepare wedding yg gempak sbb pengantin nk g oversea lahh utk sambung study..
aww ~ romantiknya study sama2 kn kn.. urmm mcm bse lahh, klu jumpa makcik2 kt situ 
mesti dorg akan tgk anak dara spe lahh nie..then tanya bila nk kawen plak, huhuu.. no lahh ! in my mind now is i want be a billion women ! hahaa.. woww ! tinggi cita2 ku itu.. kawen2 nie urmm nnt lahh pikirkan, lg pon muda lg lahh ! gatal je nk kawen awal.. tp terdetik dihati ini klu lahh aku dh kawen, wooo ! besar tanggungjawab tue tau.. kdg2 seronok kn tgk org merewang, malam berinai.. itulah hari yg berbahagia buat semua org kn.. urmm cm ne lahh prasaan org yg kawen atas dasar keluarga ?? org kata boleh bahagia, tp boleh ke digunakan zaman sekarang nie?? ape2 pon semoga berbahagia pd semua pasangan di luar sana !

19 November 2011

kenangan lama menggamit jiwa

HAHAA, cm kelakar plak tajuk entry aku kali nie, bajet sedap je kan..urmm mmg aku nk cerita pasal kenangan pon.. ramai yg tunjukkan kenangan mereka dgn gambar, video n what ever lahh kn.. tp senyuman aku yg menggambarkan kenangan aku sbb aku jarang ckit nk ambik2 pic nie.. klu guna canon or nikon, myb byk lahh kot pic aku, haha, gurau je lahh ! urmm aku ade lahh bukak something website nie kn.. aku tk mentionkan website ape oke ! tetibe aku tersenyum sendiri sbb penuh dgn SAKIT HATI didalam itu.. aku tk penah shared ape yg aku nmpk selama pasal nie.. aku nk lupakan kenangan itu tp tk boleh, terlajak perahu boleh diundur terlajak perbuatan ?? panggil doremon lahh ! ulangkan masa.. hmm aku cube utk ketawa kembali tp perasaan sakit aty tue tk pernah mengalah ! tp walaupon aku dlm keadaan cm nie, aku tetap ade kenangan bersama org yg aku sayang.. biarlahh org laen tk tau, org laen tk nmpak kenangan aku tue.. kamu dan kamu semua hanya akan komen yg merepek2 aje.. kita hanya cuba yg terbaik utk semua tp hanya DIA yg mampu menentukan.. so now ! aku nk buka pemikiran aku yg makin lama makin sempit ni utk majukan diri aku ! aku hanya ingin fikirkan ape yg patut aku fikirkan.. so tata ~

diam lebih baik dr kau memekak !

kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi komen
kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam menegur
kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi nasihat
kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memprotes
kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam persetujuan

tapi ...

biarlah DIAM kita mereka faham ertinya
biarlah DIAM kita mereka terkesan maknanya
biarlah DIAM kita mereka maklum maksudnya
biarlah DIAM kita mereka terima tujuannya

kerana ...

DIAM kita mungkin disalah tafsir
DIAM kita mungkin mengundang syakwasangka
DIAM kita mungkin disilap terjemah
DIAM kita mungkin tidak membawa maksud

maka ...

jika merasa DIAM itu terbaik
seharusnya kita DIAM
namun seandainya DIAM kita bukanlah sesuatu yg bijak
berkatalah sehingga mereka DIAM

ketenangan jiwa melihat suasana kampung

now aku kt kg sbb ade wedding kt Perak, tenang ckit dok kg.. tk de lahh semak sgt kepala kt Kuala Lumpur tue..then smlm aku asyik termenung je, aku pon tk tau kenapa..mungkin terlampau penat sgt memikirkan masalah.. acctually aku nervous sesangat nie sbb 25hb aku akan di belah2, hehee kt PPUM, jgn dtg oke ! aku tk bgtau kwn2 aku pon..malas ! nnt sebok dtg ramai2..aku klu boleh nk sendirian je kt sana, tk mau kawan2 tgk aku dlm keadaan yg sebegitu rupa nnt..haa ! sebut plak pasal hospital..semalam hidayah dh bersalin ! nice kn ! baby boy, lama aku tgu nk ade baby boy, hehee..rasanya tue je lahh kot nk merepek.. i need some rest for my heart n my mind..

16 November 2011

kesibukkan membuatkan kita lupa ~

rasa terlampau lama sgt aku tp update blog aku nie, terbiar cm kucing kurap je aku buat, hahaa.. so sad lahh ! urmm anyway agak byk gak story yg aku nk conteng kt sini.. pertama pasal camping lahh kn, Alhamdulillah setelah lama aku cuba utk naik ke peringkat atas, aku berjaya jugak ! walaupon terpaksa melalui kesemak samun masalah .. yeaahhh ! tahniah di ucapkan kepada aku ! yg keduanya aku dh tamat pengajian aku ! hahaa, itu lg berita gembira, setahun setengah aku berhadapan dgn situasi yg amat dashat ! tp sedar tk sedar aku terpaksa berpisah dgn kwn2 rapat aku yg selama nie melayan kerenah aku, membuli aku, memberi semangat kt aku bila2 masa je yg aku perlukan.. so nk dipanjangkan cerita, kitaorg naik genting highland semalam lahh kiranya, 15 hb sbb nie dh 16 hb kn kn.. hahaa, byk sgt permainan yg boleh hilangkan semangat aku, byk sgt pic kitaorg ambik, utk dijadikan kenangan kn ! dapat gak lahh kitaorg naik semuanya kecuali roller coaster sbb tutup ! hehee, then kitaorg bermandikan hujan lg, serius aku first time naek space shoot.. aku mengucap tk payah ckp lahh kn, hahaa.. aku rasa lahh kita kene galakkn umat islam pergi genting tau ! sbb always akan mengucap panjang ! hahaa, aku punya lahh beratur panjang then tetiba akak tue nk 4 org, aku dgn segeranya mengangkat tgn ! saya !! hahaa, dpt lahh cross drpd aku nk beratur panjang tue kn.. tup tup ! tk cecah bontot aku kt seat tue tau tk ! tgn menggigil tk payah ckp lahh kn.. rasa cm nk lempang je mamat cina sebelah aku tue, huhuu.. ohh ! lupa plak, kami pergi 10 org sahaja..but seriusly, kwn roomate aku yg brutal aku tgk dr luaran, skali bawak g genting boleh menangis dlm cable car !! HAHAHAHAHAA, mmg best kenangan tue sume :) rasanya tue je lahh kot yg aku nk bebel buat masa nie..

p/s : walaupon hati ini sedih dgn masalah personal, aku akan tetap senyum utk kalian semua

23 September 2011

days 10 : picture of your item that someone gave you

hmm last for challenge nie
so days 10, byk yg aku terima dr org but ade something benda
tk leh mention kt sini lahh dear
lg pon aku tk suka org bg barang kt aku or hadiah
sbb aku penah terima satu kisah "tamparan" hebat dalam hidop aku lahh dulu
pasal terima hadiah n bg hadiah lahh nie, huhh !
itu semua kenangan lama ok !
huhuu, so first aku penah terima teaddy bear warna pink
pemberian kawan lama aku lahh, aku kendong dr sekolah 
sampailah kerumah sbb kawan aku tue letak kt kerusi tempat duduk aku 
sweet tk ?? hahaa, menyampah je tau !
tp pic dye dh tk de, sbb teaddy bear tue aku dh buang !
org kata jgn simpan anak patung dalam rumah, nnt malaikat tk singgah !
yekee ?? huhuu, aku terus buang :)
then second aku dapat selendang sutera dr my mom
time raya, selendang tue pon tk sempat nk bergambar sbb tertinggal kt kampung di melaka lahh !
hahaa, so sad kn .. so no picture ! thanks !

22 September 2011

day 9 : picture of your watch

assalam bloggers ! dh hari kesembilan dh ??terasa cepat plak kn, urmm aku nie tk laa byk jam, hahaa ! ade 1 je pon, tue pon org bg hadiah kt aku..aku nk beli ?? urmm mmg tk laa kn, hehee..






beginilah rupa jam aku, jenama CASIO..tp aku punyer warna favorite aku, hijau !
dh habis, sekian ~

21 September 2011

day 8 : picture of your thing in your room

lalalaaa ~ barang ape erk yg ade kt dlm bilik nie, byk benda nie nk senarai kan, hahaa !


spe terer maen congkak! jom lawan! hahaa, penat aku practice everyday tau..
congkak nie, abah aku belikan masa aku darjah 6 sbb aku lulus ujian..

dlm bilik aku ade bintang tau, hehee..seronok sgt bila nk tido, lg 1 sbb pasang benda alah nie, adik aku yg bongsu penakut gler gelap..hahaa!


bola nie aku ade 3, hehee..aku beli kt Melaka, time tue ade pesta air..sje jln2 cuci mata kt situ, n mmg tercuci laa mata aku kn, hahaa!

rasanya tue je laa kot yg menarik, bg aku bse aje brg2 tue, so settle day 8 :)



20 September 2011

day 7 : picture of your pant/shirt

halluu everyone ! hari mau selongakr seluar plak, yehaa! hmm mcm mana nie erk, hehee..aku nie tk pakai seluar pendek kt luar rumah ok, hahaa..aku anak yg baik tau, lg pon aku tau lahh kaki aku tk cantik mcm korg kn ..anywy aku just list seluar yg penting2 aje yea :D

seluar nie khas utk pergi jogging, aku pon slalu jogging dlm mimpi aje, hahaa..


aku ade dua je suar jeans dalam hidop aku, first suar jeans GOOGLE n second GUESS, but jeans yg first dh kene curi kt hostel time aku second level, haishh! suar pon nk curi kn, tk tau ke aku dh lahh tk de jeans, aku jd JIN kang! hahaa!


seluar nie special ckit, hahaa! aku ade suar tido yg sama dgn roomate aku..sweet tk kami, suar cerry bumm bumm tau!

so settle for day 7 =)

19 September 2011

day 6 : picture of your handbag/bag

fuhh!hahaa, tk silap, aku hanya ade 4 beg aje..mmg tk byk pon..utk mana yg penting aje :)


bag utk jalan2

beg nie kegunaan dye cm klu aku kuar tgk wayang, shopping ke, pergi tempat2 yg utk enjoy lahh senang cite..


bag utk camping
nama pon bag camping kn, hahaa tk kn bawak g pasaraya tol tk..


 bag utk keluar for 1 day
beg ini kegunaan mcm klu aku pergi mandi manda ke, or stay rumah member dr pagi smpai ptg ke or balik kg sekejap ke, akan aku masukkn baju n barang2 keperluan..


bag utk cantik

hehee..nie bag makeup aku..aku kan slalu g camping so dlm tue penuh dgn pencuci muka, berus gigi, ubat gigi..tp ade side yg khas laa..tk de laa aku campur dgn maskara skli..kang bangon pagi salah bawak "berus gigi" kang, hahaa..hampeh !

settle day 6, fuhh !

18 September 2011

day 5 : picture of your favorite accessory

hello readers ! hari nie ape erk ?! hahaa, accessory laa..accessory mne ??
dalam kete, dlm bilik, or dlm almari ?? hehee, so accessory yg aku ade lahh kn, ckit je lahh tk byk mana pon..aku jarang pakai yg merepek2 nie..so aku hanya ckp accessory yg mana slalu aku pakai je ok..

aku tk boleh tgn aku kosong sgt..mesti kene ade cincin..tk kisah lahh cincin pasar mlm ke ape ke..asalkan tersemat di jari aku

hehee, aku akan bawak cekak aku kemana saja aku pergi, walaupon aku tk pakai..tp sometimes bila dh rimas sgt, senang..sarung je cekak rambut kt kepala :)


satu tabiat aku ialah aku suke beli cover phone..mne yg cantik aku ku sapu..hahaa,suke sgt ! sbb phone sentiasa dgn kita kn, so nk slalu nmpak cantik lahh !

aku suke sgt kumpul cermin mata, klu tanyer kenapa mmg lahh aku akan jawab "entah lahh" hahaa, klu aku ade duet lebih akan aku beli n simpan kt umah buat pekasam


#tadi masa aku tgh kemas bilik aku terduduk atas cermin mata aku, dh patah dh 1, hehee..nnt beli lg ok :) done for day 5 dear !

17 September 2011

day 4 : picture of your favorite novel/book

assalamualaikum !
hahaa, mulakan dgn senyuman ok!so for this today ialah novel/book??hahaa, mcm lahh aku nie rajin sgt membaca nie..ok laa seingat aku lahh aku pernah baca 1 novel nie..aku mmg teramat minat sgt dgn jalan kisah novel tersebut, hope spe yg blom baca, cepat2 pegi cari ok !


aku kebanyakkan  layan novel keluaran alaf 21..mcm menarik n interesting utk baca :) n klu buku biasa aku suke layan majalah WANITA sbb byk info yg menarik utk kita shared, jgn asyik nk bercinta aje kejenye! hahaa, hidop kita kene lahh balance ok, mcm account :)



haa ! kalau utk hilangkan tension aku akan baca buku yg kelakar laa kn, utk hiburkan aty balik yg duka n lara..so aku akan layan buku




so itu saja for day 4 :)

16 September 2011

day 3 : picture of your favorite bed sheet

hallo hallo ! smpai ke dalam kelambu mau tau, hahaa..just bed sheet aje kn, ok laa aku nie mmg teramat minat warna yg agak garang mcm merah,hijau,n pape lahh!
so ini adalah katil aku 


aku tk minat lahh bunga2 n kartoon2 yg merepek2, hehee..
settle day 3 !

15 September 2011

day 2 : picture of your favorite shoes

kasut ! kasut ! kasut ! hahaa, alamak! aku nie jenis simple person aje, kasut bukan kegilaan aku kot..aku pon bukan minat sgt pakai high heels nie..fuhh! so setelah selongkar almari, & aku terlihat

selipar yg selalu aku keluar


kasut yg selalu aku pergi camping


kasut yg kalau ade function tertentu



hahaa, jadi itu sahaja lah yg aku ade..sekian fo day 2 :)

14 September 2011

day 1 : picture of your favorite clothes

aku nie ke kelas pakai baju kurung, g beraya kene full berbaju kurung, so BAJU KURUNG salah 1 baju kegemaran aku, but aku tk minat kebaya or so what ever..aku ade lebih dr 100 pasang baju kurung, hahaa..best tk ?? n aku ade 1 almari khas baju kurung sahaja :)
baju t-shirt bse mmg minat gak tp tk de yg menarik kot nk shared kt u all sume, huhuu..so kt bawah ni the latest baju kurung aku, yg lama2 takut tk muat nk post kt sini plak




n satu lg tabiat aku ialah suke tgk baju mengandung, hehee..tk tau kenapa, klu tgh mkn or buat pape, ternampak ibu mengandung lalu, akan ku perhatikan bajunya :)

so settle for day 1 !

13 September 2011

challenge yg di tag kepada aku !

hello dear..sy di TAG lg utk buat challenge nie..aku tk pernah buat sume nie but i will try my best to do this challenge ok ! so senarainya ialah :

day 1 : picture of your favorite clothes
day 2 : picture of your favorite shoes
day 3 : picture of your favorite bed sheet
day 4 : picture of your favorite novel/book
day 5 : picture of your accessory
day 6 : picture of your handbag/bag
day 7 : picture of your pant/shirt
day 8 : picture of your thing in your room
day 9 : picture of your watch
day 10 : picture of your item that someone gave you

adakah aku dapat melepasi hari2 aku dgn semua ini ?? hahaa, wait n see babe !

12 September 2011

pengalaman membawa seribu kenangan

hari nie mmg amat kelakar bg aku n teman2 kolej aku, ade laa kwn aku nie, lelaki laa kn, tetibe dye d tegur oleh kawan lama dye, myb ex-couple dye kot..so dye tersalah sebut nama pompuan tue, terus kene lempang n pompuan tue says "ko nie mmg BUAYA DARAT!!" haha, amat kelakar laa..so kt bawah nie aku ade tips mengelakkn benda2 yg memalukan :)

SALAH NAMA : 
dgn yakin & manisnya kamu menyebut memanggil namanya "faridah" sedangkan namanya "farah"..oppss!tersalah sebut..
atasinya : katakan padanya kamu seperti melihat teman sekelasnya,tetapi kamu tak pasti samada betul atau tidak,katakan dgn yakin !pasti org itu tidak menimbulkan tanda tanya..

MAKANAN TERLEKAT DI GIGI :
asyik sgt menikmati makanan tanpa makanan terlekat pada gigi, lebih memalukan bila si dia menegur kamu..alamak !
atasinya : tutup mulut dgn tgn sambil tersenyum & dgn selamba katakan "tidak pernah jadi sebelum ini, mungkin terjadi kerana mahu awak mengingati saya selalu"

MEMAKAI PAKAIAN YG SAMA :
penat bersiap lawa2 nk pergi dinner with tersayang but ternampak pula ade org didalam restoren yg memakai pakaian sama seperti kamu,warna & design pun sama.. sadisnya !
atasinya : jgn menggelabah & buat tk tahu sahaja..sekiranya sidia masih tersenyum,senyum balik padanya lalu berkata "baju nie mmg tgh laris sekarang, nie baru satu, & mungkin akan ada lagi..jgn terkejut yea !"

MENUMPAHKAN MINUMAN : 
tanpa di sengajakan, kamu tertumpah minuman pada baju or kain meja..aduh ! macam mana nie !
atasinya : lapkan tapi jgn terlalu kalut..lakukan dgn tenang sambil berkata "nasib baik tk kena baju awak, kalau tk serba salah sy" cara ini dpt mengalihkan perhatiannya dr melihat kekalutan kita :)

PERUT BERBUNYI : 
sedang melayan lagu yg mendayu, perut kamu tetiba berkeroncong..
atasinya : buat sahaja seperti dia tidak mendengar apa2 walaupon bunyi itu terlalu kuat & org pekak sahaja tidak mendengarnya..tetapi jika si dia menegur kamu, katakn padanya "maaf,mungkin saya lapar lg agaknya"

TERSELIUH :
sedang menikmati malam yg romantis, tetiba2 kamu terseliuh kerana tumit kasut terlalu tinggi..lebih memeritkan apabila kamu melatah dgn kuat..byk mata memandang ke arah anda..
atasinya : bagi menutup malu, berlakonlah seperti kaki kamu sakit sgt & meminta pertolongan sidia utk melihatnya..pasti si dia akan memapah kamu ke suatu tempat yg kurang org utk mengurut kaki kamu yg kononnya terseliuh itu..sekali sekala ambil kesempatan apa salahnya..

BAJU TERKOYAK : 
walaupon jarang berlaku tetapi disebabkan kamu mahu cepat, dan tersangkut pada sesuatu..kamu menariknya dgn kuat sehingga koyak..si dia pasti menunggu..
atasinya : kononnya kamu tk tahu lalu membuat muka sedih n terkejut..katakan padanya baju nie baju kesayangan kamu..manalah tau dapat baju baru kn..

TERSANGKUT DIBIBIR :
si dia asyik memerhatikan kamu makan, lalu kerana terlalu nk cepat masuk kedalam mulut,ade serpihan makanan tertinggal dibibir..
atasinya : dgn pantas kamu lapkan sambil bertanya "awak tk mahu tolong lapkan ke?" pasti si dia akan membantu kamu & saat yg mendebarkan td menjadi manis

semoga panduan yg aku search google tue akan menjadi panduan buat korg supaya kenangan romantik korg itu tk kn menjadi kenangan paling kelakar dlm hidop korg :)

kepercayaan dalam percintaan

semua org percaya sepenuhnya ke pada pasangan masing2??
bila sebut pasal kepercayaan nie, cm berat sgt..
ade someone nie, d sebabkan kepercayaan nie laa hidop dye hancur..
urmm patutnya sbb kepercayaan laa hidop makin hepi kn..
tetapi berlainan d situasi dye..semuanya d sebabkan terlalu memberi kepercayaan pd pasangan dye..smpai kwn2 dye ckp mcm2 pasal hubungan dorg but dye still pertahankan, kerana dye percaya pd pasangan dye..tp kepercayaan dye tue hancur d sbbkan pasangan dye more percaya pd someone laen..mmg laa someone tue kawan lama dye but ko patut dgr penjelasan dua2 belah pihak..so bila berat sebelah, maka runtuh laa sesuatu hubungan itu..jgn terlalu ikotkan marah tue, merana seumur hidop tau..jgn hanya di mulut "aku percayakanmu sayang" but di hati masih curiga, cuba klu curiga tue,try tanya, jgn pakai serkap jarang je..org cm nie selalu rugi tau, haha..terasa cm syarahan plak..so lepas nie cuba try tanyer pasangan anda, adakah si dia benar2 percayakan anda?? n one more thing, "Tidak kiralah org laen sebaik mana, org laen secantik mana, biar hanya kita TERBAIK & TERCANTIK di hati pasangan kita"

pesanan khas : kalau ade langau yg mengganggu hubungan kita, BAKO je ! hahaha <3

09 September 2011

soalan cepumas yg di TAG !

hello dear, di sini sy menjawab soalan yg telah di tag oleh rakan blogger sy "QISSNIEL"
so the question are :

3 perkara awak tak lupa pasal saya :
* ambik berat
* sometimes mengada !
* suka membebel

nama yang awak gelar untuk saya :
* sayang
* awak

nama saya dalam phone awak :
 * Dear

2 word yg kerap saya cakap pada awak :
* awak sayang org tak ?
* nite sayang, love u :)


tentang saya :
* seorang yg teliti bila buat something
* seorang yg gila-gila
* tidak mudah mengalah

saya pada awak :
* tempat utk saya bergadoh & bermanja
* org PENTING dlm hidop nie :)
* buat org tersenyum walau ade masalah

kalau tengok saya,awak fikir ? :
* dapat ke kita bina impian kita sayangku
* kenapa laa awak ni degil sgt

3 perkara awak nk bgtau saya yang awak :
* nk mintk maaf sebab saya tak boleh BENCI awak
* u are my lover forever n ever sayang !
* amat menyayangi dirimu kerana
"Dirimu Begitu Berharga"

aku nk tag soalan nie pada :
ranyy


jadi, sekian sahaja soalan cepumas dr orang tersayang


kefahaman engkau sgt rendah !

aku malas nk bebel panjang2, im not in mood..hilang segala mood raya + mood happy + segala mood yg baik2 laa..aku nie jenis klu org add facebook aku, or chat aku mana yg aku xcam or xkenal sgt aku malas nk layan sgt..so i just ignore that..nk d jadikan cerita, ade laa someone nie yg chat, sebok wish hari raya, bukan aku nie sombong sgt x layan wish raya but sampingan ko wish raya ttue ko nk menggatal .. mmg x laa kn aku nk layan..tbe2 someone nie lh sounds aku ckp aku nie itu laa ini laa..aku pon bukak profile picture dye, tgk cm pakai baju polis or kastam..aku ingt nk marah je balik tp xjadi..kang xpasal2 aku plak yg kene saman..so aku tgk laa info dye, rupanya keje "SECURITY GUARD" huhh ! apa lg, aku pon serang laa balik kt dye tp menggunakan kata2 yg agak sopan tp PEDAS !! hahaha, aku bukan nk hina keje dye but ko nk sounds aku d sbbkan aku xbalas chat ko??aku sungguh xpaham laa dgn dunia sekarang nie, emo semacam..ade yg add plak letak muka kartun laa, org laen laa..bile aku approve, alamak !! musuh aku dulu !! hahaha, but aku x remove pon sbb dye x de buat gguan kt aku..aku pon tgk facebook makin lama makin merepek je..siap ade yg cipta lagu CINTA MUKA BUKU lg kn..hahaha, aku nk cm zaman dulu2 laa, maen surat layang.. nantikan kemunculan album terbaru aku, CINTA SURAT LAYANG, hahaha.. nonsense laa <3 <3 <3

07 September 2011

ragam manusia didalam kegelapan

hari nie aku kelas 1.30pm, jd suke aty aku laa kn nk bangon awal ke lambat, but member aku boleh BBM aku pagi2 buta, hadehh !! alasan dye sbb bosan n xde keje, haha.. sje je kn ggu aku, then after class aku g jumpa dye kejap, sje jenjalan..tgk movie FINAL DESTINATION 5 !! hahaha, sumpah tercabut bulu ketiak aku tengok cite tue, asyik menjerit je laa kejenyer..aku layan dr final destination 1 tau..tp satu je laa aku paling menyampah klu tgk movie kt wayang..kenape perlu couple2 nie dok nk bercium mulut n kiss leher??klu sangap sgt, g check in laa !! BUDUS !! BUNGUKS !! aku dgn member aku pon tgu masa nk muntah je kt dorg nie, dok sebelah aku plak tue, hahaha..tercabar iman aku..lepas tue org belakang aku pulak xde keje laen dr awal sampai laa akhir, asyik tendang kerusi je laa kejenyer..niat dihati nk gak tegur cara elok kn but tgk badan, abg ketak laa, hahaha, takut laa i..nk fokus sgt kt movie pon xlh gak..siap ade yg kene tegur dgn pekerja GSC lg tue, dilarang buat maksiat didalam kegelapan, hahaha, malu sial !! then kuar betulkan baju, eee !! memalukan !! ape laa, u all nie nk tgk wayang ke buat wayang..malas laa mak nk layan tau, awww !!

06 September 2011

berdiam lebih baik dr berkata2

tak semua apa yg kita impikan akan jd kenyataan betol x??
aku impikan sesuatu tapi benda tue menyakitkan aty aku..cm ne tue??
haha, td mata aku meliar terpandang satu pasangan yg bergaduh atas motor, terjatuh kang baru tau!! haha, masing2 dok mengungkit hal2 lama, ko salahkn dye, dye salahkn ko..BODOH namanya tue, smpai bila xkn selesai ngok!! tp mmg susahkn kita nk lupakan hal yg menyakitkan aty kita padahal benda tue dh berlaku lama dulu..sama gak dgn aku,aku akan ingat sampai aku mati org yg sakitkan aty aku tue.aku bukan jenis yg suke serang orang, aku jenis diam..tp klu ko bajet bagus sgt, org bisu pon boleh berkata2 tau..haha, dunia sekarang sudah moden..bak kata perpatah "SERIBU kebaikkan belum tentu dapat lawan SATU kesalahan" jd renungkanlah wahai kawan..jgn kita asyik nk menunding jari pada kesalahan org laen, bayangkan kita kt tempat org tue, cm ne rasa serba salah, cm ne nk betulkan balik keadaan..aku hanya mampu geleng kepala melihat gelagat engkau !

05 September 2011

selesaikan apa sudah selesai

fuhh alhamdulillah setelah seminggu umat islam beraya bersama keluarga, sahabat n yg tersyg..jd sebagai gantinya, masing2 kene pulang kerana tugas pd bos belum d selesaikan, haha..rasa cm xpuas pulak beraya tahun nie kn, sekejapnya dpt cuti..urm anywy aku telah pandam mane yg pernah aku post dulu yg xbpe menarik, haha..now tinggal yg menarik2 aje..sambil aku buang, sambil aku baca nukilan terdahulu..mcm2 ragam erk aku nie, haha..so setelah pekena lemang n ketupat, aku pon dh naik demam pulak, haishh jgn mcm2 laa..my syg baru aje kuar dr hospital..jge kesihatan laa beb, pemakanan pon kene jge jugak, jgn nk pakai maen bedal aje sume makanan..anywy tahun nie aku agak MASYUK skit, dpt duet raya lebih dr kaum keluarga sahaja, yg luar dr family, pandang aku pon tidak..haha, harap segalanya berjalan lancar,

02 September 2011

second raya

wooww ! amazing !
that i can imagine right now
penat babe wa ckp lu org
Tanjung Malim,Perak shot g Bentong,Pahang
then teros g Muar,Johor after that maju ke Rembau,Negeri Sembilan
hahaha, dlm 1 hari je,boleh jd sawan cm tue
nie baru family belah abah aku, blom belah mak aku lg
hahaha, nk melaka x g lg
haishh, but mmg best kn
bg aku laa best, sbb family bg wet raya
makin besar umur, makin besar nilainya
hahahhaha !! i loikee that !!
aku xde laa harap sgt wet raya, tue sume sampingan aje
niat first skali, nk melawat sanak saudara :)







muka aku dh selebet sbb lama sgt dok dlm kete
hahaha, bukan lawa pon aku ! wekk !

31 August 2011

merdeka !

 selamat menyambut bulan kemerdekaan yg ke ??
errkkk yg ke berapa haa ??
hahaha, spe xleh jawab !
nyah ko dr negara tercinta aku, MALAYSIA !
kira tahun merdeka raya laa, hot x nama dye
haha, ramai yg sibuk nk sambut raya
samapi lupa kemerdekaan kita kecapi selama 54 tahun 
haaa ! bagus x aku ingat tau :D
jd saya bangga menjadi rakyat Malaysia
semoga Malaysia akan menjadi negara yg paling aman & damai
tanpa peperangan,pergaduhan serta segala benda2 buruk laa
dan Malaysia juga akan menjadi negara paling maju d antara negara2 yg sedia ada
tidak kira dr segi zahir mahupun batinnya
hahaha, nie baru ucapan merdeka + raya



 

30 August 2011

first day aidilfitri

selamat hari raya sume !! mood  raya tau !
jgn ggu emosi aku first day raya nie
hahaha, kang aku ngap korg kang
hahaha gurau aje, nie kali ke berapa aku mohon maaf pon
xtau laa kn, tp xsalah pon wish banyak kali
huhu, first day dh melantak lemang,nasi minyak,rendang
perghh ! kenyang beb ! duet raya ?
hehe, mne ade dpt lg dh kak oi
dh tua dh makcik nie, dh jauh makcik berjalan tp buat habehkan boreh jo
haha, not bad raya tahun nie, hati rasa lebih terbuka
sbb h mintk maaf kt org
aku kn byk buat dosa, wekk !


29 August 2011

alhamdulillah !

aku panjatkan kesyukuran kerana hari nie merupakan hari terakhir umat islam mengerjakan ibadah puasa, byk yg berlaku dlm bulan ramadhan kali nie, mungkin bukan pada diri aku seorg, pada sesiapa pon agaknya, byk perkara baik & byk juga perkara buruk yg berlaku..rasanya jika kita berdiam diri lebih baik dr kita berkata2 kn??nnt takut ape yg kita ckp xkene dgn keadaan sekeliling yg berlaku..semalam aku byk berfikir, mcm mana keadaan mereka yg kurang di hari raya nnt..mcm mana pulak mereka yg kehilangan someone dlm hidop??mcm mana dorg tempuhi semua nie kn, tp di jauh sudut hati dorg, mesti ade sedikit kegembiraan menyambut aidil fitri nie..aku bersyukur aku masih ada semuanya, aku ada keluarga yg sygkan aku, aku ada kawan2 yg sudi menerima aku, aku ada yg tersyg disisi aku..aku berdoa kepada mereka yg serba serbi kurang nie akan lebih bahagia dr apa yg aku bahagia sekarang nie..amin ~



melawat my village :D

sesudah selamat sampai kampung di perak, aku tido kejap
then cm base laa kan keje aku
pasang langsir aje
hehehe, lepas tue pompuan sume dok dapur
sambil memotong bawang, sambil mengumpat
hehehe, base laa tue kan, riuh rendah dapur nie
yg mamat2 sume kene keje luar, haha
bako kaki lembu n itik
nenek aku nk buat rendang itik
then dlm petang sikit aku balik kampung kat pahang plak
kami berbuka beramai2 nie rumah nenek aku
bersama sepupu n pakcik makcik yg laen
sebenarnya laa kn, aku xde cousin yg dh besar
sume stok maen lari2 je, nk buat cm ne kn
dh nasib badan, so aku layan kn je kerenah masing
jadi dr segala serba serbi keje aku yg buat
sbb aku yg paling besar, waa !!
so dh siap mkn, mengumpat n so on,
so aku sekeluarga bergerak balik kuala lumpur yg penuh dgn manusia
yg xreti2 nk balik kmapung nie, hahahaha
so cm melawat kawasan je kn, pagi raya baru
aku balik kampung btol2, kali nie kira cm maen2 je
hahaha, papai !


28 August 2011

balik kampung sebentar lol

badan aku sakit2 laa
penat sgt wt keje nk raya punya pasal laa kn
but npe erk cm lemau je nk raya for this year
kenapa yea??bukan aku sorg aje
but rmai yg update status facebook
sama aje cm perasaan aku sekarang nie??
so esok mau balik kampung sebentar, huhu boleh ke cm tue?
semestinya boleh, sbb aku buat !
hahaha ! so nk rehat rehat n rehat
before that, nk buat sesuatu yg penting dahulu..
kringgg !! kringg !! hello sayang ~

memalukan, huhh !

pagi tadi aku tgh sedap tido
aku dgr suara bising sgt kt bawah tue
haishh, pebenda laa kali nie kan
aku pon jenguk kebawah
ramainyer makhluk Tuhan paling seksi
hehe, aku pon bangon n continue baring
pastu my mom plak masuk dlm rumah
then aku pon tanya laa pasal ape ade "mesyuarat" tingkap tue
my mom pon say, ade org kene tangkap basah !
huhh ! menakutkan, mengerikan, memalukan
uuiitt ! dh nak raya dh nie kak n abg oi !
jgn wt pasal laa beb, pompuan tue org johor
laki tue org kl, tp JKKK kt sini lepas kan
dorg berdua n jgn wt pasal lg,
kawan roomate pompuan tue yg mengadu
but ! sahur xd dorg leh bakar umah sewa tue
hahaha, silap laa beb klu nk lepaskan
bahayakan nyawa org tue tau, nasib baik
ade org sedar, n nampak..
so kali nie, kene wt report gak
hmm, mcm2 laa perkara yg berlaku
kenapa yea ??
dh xrasa bahagia ke hidop nie smpai nk dajal org laen??
malas nk ceramah lebih2 !
choooww babe !

26 August 2011

pelbagai ragam di akhir ramadhan

aku bangon pagi je terus tolong mak buat kuih raya
masing2 dh xsabar nk raya
anywy selamat berpuasa yg ke 26
then my sayang msj
dye pon demam, hmm
sedih plak dgr suara awk sayang
dgn sakit tekaknya lg, badan sakit2
tke cre yea, jgn ikotkan sgt sakit tue
nnt lg laa sakit
my sayang dok sorg2 plak tue
kwn2 sume dh balik, hmm sementara nk tgu
mama n abah ambik, org temankn awk yea
wlupon hanya dlm phone :)
get well soon sayangku



hmm, n aku d kejutkan plak dgn berita
kwn aku kene sesah dgn parang
dgn indon, huhh !
budus ! bunguks ! member aku nie mmg itu
keje dye, serang indon2 nie
dye kata dye xprasan pon indon tue dtg
dr blakang dye
then nasib baik mmber dye perasan then tolak dye
member aku nie dpt laa habuan dye
15 jahitan, BUT kwn yg selamatkan dye tue
hilang 3 jari..aku yg dgr terus telan air liur
what ! ngeri siot dgr !! hmm aarggghhh !!
menakutkan..


25 August 2011

berbuka bersama kwn sekerja

ok, semalam aku berbuka bersama facilitator JBS
so aku g berdua dgn fiza 1 kete, baim g dgn am 1 kete
mini g naek motor sorg, ebab naek motor sorg, dean naek motor sorg
pn azlina naek kete sorg, abg mike dgn kak linda 1 kete n ajak 1 kete
abg kical xsempat dtg, nk wt cm ne kn
tugas pd keje lg penting dr berbuka, hahaha
anywy sedap gak mknn kt situ, borak punyer borak
smpai sempat laa si dean ambik pic kaki "KING"
n post kt facebook, hahaha
mcm2 hal semalam jd, dlm kol 9.30 ktorg gerak balik,
masing2 ade limit time nk balik
ade yg takut bini, ade yg nk hantar awek balik
hahaha, mcm2 hal dorg nie
dh nk balik helmet ebab plak kene curi, hahaha
mmg klakar time tue, kesian dye
dh laa kaki kene kutuk, helmet plak kene curi
haishh, kesian ! tp padan muka !
asyik nk kene kan aku je kn, hahaha
anywy thanks berbuka rmai2 semalam
smpai rumah je teros tido, xlarat sgt2
smpai my honey hantar mesej pon xsedar
urm so sorry ok :)


inilah kaki ebab yg dorg dok kutuk tue,hehe

24 August 2011

demam

hehe, dh laa nk raya nie, boleh demam plak kn 
hmm mcm2 penyakit laa
aku sakit kepala sgt2
aku ayik baring je nie haa
anywy kejap lg mau berbuka bersama facilitator
jabatan belia & sukan wilayah
kt restoran madina, kg baru
aku pon xpenah mkn kt situ,
si ebab yg cadangkan makan kt situ
rmai gak laa faci yg join nnt
tp cm bse laa kn, faci pompuan hanya 3 org sahaja
but yg g only fiza n aku
siti xdpt join, sbb ape aku pon xtau laa sgt
aku ingat nk rehat for a while
sbb xlarat sgt, nasib baik
fiza yg jemput aku kt sini nnt :)
thanks fiza, liza xlarat laa

23 August 2011

bersyukur padaMu

alhamdulillah aku bersyukur pada Yang Maha Esa
kerana aku dpt berpuasa smpai yg ke 23
so, beberapa hari je lagi umat islam akan menyambut hari raya
aidilfitri, dh ramai post kt facebook mcm2
hehehe, siap edit pic sume n tag kt member2 rapat
aku??urm xperlu kot, aku lg suke style lama, hantar msj
to one by one, kt facebook tue akan ada but
kt wall aku je laa, spe yg baca, bacalah, spe yg x baca
x laa, so sempana bulan yg baik nie, aku memohon 
sejuta kemaafan kepada teman2, keluarga jika ade silap
& salah bahasa, aku nie masih belajar mengenali erti kehidupan nie
byk lg yg aku harus tempuhi, alam pekerjaan, alam perkhawinan, n alam
tua nnt, hehehe, aku harap tahun nie akan menjadi tahun suka buat
yg lain, xmau duka2 nie..nnt jemputlah dtg ke rumah yea
sy alukan kedatangan anda semua, xkisah laa yg sy rapat or x
dtg je, sy x halau pon, hahahaha
ok laa, mau mencari ketenangan jiwa

to my syg : aku tidak lupa padamu, cuma ucapan buatmu is personal <3

21 August 2011

semuanya serba serbi baru !

semalam aku xsempat nk update pape, aku kemas rumah, cat rumah, what ever laa yg kemas2 nie, hehehe.. so lepas siap sesi kemas n mengecat rumah, aku hangout with sisters.. aku nk gunting rambut sebenarnya, dh panjang sgt kan, dh nk smapi pinggang dh, but ramai yg xbg aku potong, so aku just buat curl my hair, so not bad gak laa.. ingtkan nmpk laa pendek skit, but cm xnmpk pon perubahan pape pon, hehe, but rambut sy nmpak laa lebat ckit, klu x tue, hmm hampeh ! so ! aku cari kasut raya juga, aku nie xminat sgt pakai high heels, so nk raya kn, setahun sekali je aku pakai, lg pon takut tergolek, perrgghhh ! malu ngok ! hahaha.. aku hepi dgn kehidupan aku sekarang :)

18 August 2011

seribu makna buat diri aku sendiri

alhamdulillah, ramadhan kali nie
memberi seribu makna bg aku
pada ramadhan kali nie juga
aku jumpe dgn sahabat baik aku
yg dh lama aku cari tau
dalam masa yg sama gak
tahun nie, alhamdulillah rezeki
aku dalam jabatan bertambah
aku juga dapat berpuasa bersama yg
tersayang buat yg kedua kali
aku pandang langit
aku tersenyum dalam hati
terbayang kisah-kisah lucu n menyakitkan aty
aku dulu, masa berlalu
begitu pantas kan..
aku bersyukur kepadaMu, aku masih lagi
mampu & layak utk menerima kebahagiaan
dariMu..bahagia bersama keluarga,
teman susah senang, & yg tersayang
aku bahagia bersama kalian,
TERIMA KASIH

terasa kehangatannya menjelang syawal

hehe, nie bukan pape ok urm sje je, almaklum laa
pejam celik je, dh 17 hari aku serta umat islam yg lain
berpuasa tau rasa kejap je kn,tau2 je dh nk raya
but tahun nie jatuh skali,bulan kemerdekaan
aku pon jarang plak nk hadap blog nie
hehe, bukan apa,sibuk dgn persiapan rumah
peralatan nk raya,baju, kasut, langsir
huishh! macam2 laa,aku agak org penting dlm 
membuat keputusan dalam,rumah nie, hehehhe
almaklum laa, blajo,nnt nk handle suami n anak :)
dimasa akan dtg ok,im not ready now
mmg dh gatal nk kawen but,nk kumpul duet dlu
banyak-banyak! woooo! baru meriah seyh
hehe, so hope u guys yg kt luar sana sama gak cm aku
sentiasa gembira n ready nk raya ! yehaa !

12 August 2011

dpt hadiah dr sahabat handai :)

sejak akhir2 nie, alhamdulillah
rmai yg tolak aku, rmai gak yg menarik aku..
hahaha, pandai2 laa korg paham ok..
klu dulu aku asyik sedih, menangis but segala cabaran
n dugaan tue sume aku
tempuhi dengan seadanya diri aku nie
aku dpt kwn baru, wlupon masing2 dh berkhawin n
ade anak, aku hepi kwn dgn dorg
makin lama makin rmai kwn2 di jabatan yg aku kenal
aku harap dpt kekal kn prestasi yg terbaik 
bg wakil facilitator yg fresh
anywy yg fresh pon spe je, aku, fiza, and am
baru2 nie aku dpt pakai BB, hehehe


xsangka dgn rezeki berlipat kali ganda ini, tak lupa gak aku dpt
jersi malaysia :)
dua helai, yellow colour n blue..yg blue colour aku bg my syg
nalso i get sport shoes, kanadia TR3 warna purple
hehehe



bkn aku yg mintak but rezeki aku :)
aku berterima kasih pd mereka yg baik dgn aku
nie bkn aku sorg je k dpt, semua facilitator KBS pon dpt
haaa ! xmaen laa scandal2 nie
ckup pd yg satu :)

11 August 2011

sahur sahur di pagi hari

nk tau x tiap2 pagi syg aku akan kejutkan aku bangon sahur
hahaha, rajin gler mamat nie kejutkan aku
lepas dye gegarkn aku, dye nk msj dgn aku
mmg best laa kn, aku nie dh laa jenis
ssh nk bangon dr tido, lepas msj 2 3 kali, aku teros tido
haha, jahat tau aku nie..
anyway, org hargai kejutan awk tue :)
i loike that sayang..
muahx muahx

10 August 2011

lantak ko laa !!

hmm aku tension laa dgn ko nie,
npe ko sje je naekkn angin aku haa??
ko ingt dgn kata2 sedih ko tue, aku kesian kt ko?????
aku makin meluat laa bro!!
ko boleh bla dgn cte2 sedih ko tue, konon ko hero gadis2 laa
tlg gadis2 dlm kesusahan, bg aku ko nie
jantan xguna tau x!!
damn u!ihate u stupid guy!
ptt laa kwn2 ko x ngam dgn ko!
aaarrgghhh !!
cm ne laa aku lh terjumpe dgn mamat selenger cm ko
what ever laa..

bertahan seberapa yg boleh !

alhamdulillah aku dpt bertahan selama puasa yg ke-9
ini dgn penuh tabah :)
sebenarnya aku xlarat tau, dgn kelas lg
nk tlg mak niaga kt bazaar lg
huhh ! tp xpe
ganjaran pahala berlipat kali ganda woo!
hahahaha

sakit vs sihat

aku byk laa masalah dgn org atasan nie
ye laa aku sedar aku baru lg dlm bidang outdoor nie
klu korg bagus sgt, tunjuk ajar laa..
hahaha..geram tau !!
ade plak yg campurkn masalah keje dgn peribadi
ade plak yg dh kawen, but mengaku bujang smpai terkait
dgn sume faci yg ade..
ade plak yg maen tikam blakang..dh cte segala hal peribadi
then ko g bongkarkn kt org laen..bodoh!harap je ade pangkat
but tinggi lg otak aku dr ko !
ade plak yg ego xsudah2..aku pon pening laa..
mcm2 hal yg aku jumpe..
makin aku meningkat dewasa, makin aku jmper rmai org yg pelik2
but dlm kesakitan,kesemakkan n kekecewaan aku
aku ttp ade penyokong kuat yg sokong dibelakang aku..
so malas dh nk pikir,
bak kata pepatah kwn aku nie, jgn tambahkn lg lauk yg sedia ada
n jgn simbah lg petrol pd api yg sedang menyala
bkn laa nkk ckp hero but, hormat org yg lebih tua dr kita..
lantak pi laa dorg nk maki ke, asalkan kte dh mulakan dgn cara yg baik
tp klu ttp gak dilayan buruk!selamat jalan romeo laa jawabnyer!
hehehehe..ok laa, papai masalah !

jalan kosong di kelantan

hehehe..nk tau npe aku tulis tajuk nie??
aku sebenarnya nk buat penempatan
kt pos pulat, then aku minx tlg
sir irwan yg hantar kn aku n beberapa member ARP aku
tok survey tempat tue..
so sir xdpt hntr last minit sbb kak nani keje, so xde spe nk jge ank dye
so dye minx ted yg hantar..
aku pon xkisah laa
aku serta member yg laen berbuka kt umah sir dulu sementara
nk tgu si ted ni bersiap n tgu "kwn" dye dtg ambik
aku pon cm bse laa..member2 aku masing2
dh ngantok..so ted pon smpai
bersama "kwn" dye tue, hahahaha
ezad irfan !! xbgtau org pon awk nk dtg kn !!
geram tol..konon nk surprise laa konon, padahal sir dh terlepas ckp
kt aku yg ezad pon g skali, hahaha..klakar laa..
so ktorg gerak dlm kol 12 am, smpai raub kot
ktorg sahur, haa lupe plak..
kwn2 aku yg follow is salbiah,afizah,idham,baim,
and siddiq..ktorg 2 kete..
naek kete sir 1 n kete baim 1..so aku cm bse laa, with ted n ezad 
dlm kete sir termasuk siddiq, yg laen naek kete baim..
hehe, mcm2 ragam yg aku dpt tgk..
haa, lg 1 tayar kete sir lh pancit plak kt tgh jln..
dh laa hujan time tue..hmm,tension je..spe yg drive??
ezad irfan laaa..haha, ape laa..but totally everythhing is fine
ktorg dpt je tido, masing2 dh xingt dunia dh tau..terlampau penat sgt
asyik dok dlm kete..
dlm perancangan g hari jumaat kol 12am, then balik hari sabtu
kol 4pm dh smpai kl but ahad kol 11 aku smpai rmh tau x..
nk kne tgu tayar elok laa..hmm, xpe laa
pengalaman kn..anywy thanks to kwn yg sudi support aku
nk buat penempatan, n my ezad irfan sudi turun kl
nk teman aku.. iloveyousomuch !

04 August 2011

mendung segala hari

kt luar tgh mendung, cm nk hujan
aku nk say somthing laa
but xtau kt spe
aku serabut sgt2, masalah keje, masalah peribadi
mcm2 masalah laa plak bukan pose nie
aku ingtkan aku diamkn diri
dpt laa selesaikan masalah but
dtg plak masalah laen hadoi!ape2 pon aku ttp aku
hati aku ttp sama myb cuma badan je laa kot berbeza ckit
hahaha, shiall ! puiihh !
kulit aku makin hitam n aku makin berisi sikit..
hehehe, aku klu berisi ade makna,
hanya teman2 rapat je yg tau klu aku berisi ape sbb, bukan yg buruk2 ok..aku nie baik2 belaka, wekk !
ok laa, ape2 pon aku ttp bersyukur n bangga dgn diri aku sndri sbb aku
selesaikn masalah aku sendirian n berdiri d kaki sndri !

salam ramadhan buat kalian

aku agak terlambat nk wish salam ramadhan,
dh pose ke empat dh pon..
al maklum laa bz ckit laa pkcik n mkcik sekalian
heheheh, jd semoga ramadhan kali ini membawa seribu makna pd 
diri kalian masing2 yea..
tahun nie aku berpuasa di rumah, last year aku puasa
kt hostel, waa..xtahan..
hahaha, puasa kt rumah baru rasa nikmatnya..
rmai gak yg wish salam ramadhan kt aku
baik di facebook n phone
aku xsempat nk balas pape pon kt u all
maaf laa yea
aku balik je dr batang kali, esoknya terus puasa
hehehe, to my family, i love u all
semoga tahun nie, sy dpt berpuasa n beraya bersama kalian
to my friend, i also love u..semoga kalian sedang berbahagia
menyambut ramadhan kali ini
n to my love, i love u more ok !
hehe, semoga syg berpuasa penuh yea thn ini, hahaha
ayat aku..urm to all, i want to say sorry if i had something
bad to u all yea..urm ok laa, papai :)

29 July 2011

segala pengalaman pengubat masalah

aku dh lama x update blog
aku asyik camping je, smpai lupe daratan
haha, xde laa smpai cm tue
just sje sibukkn diri dr masalah yg dtg bertimpa
aku pon dh xlarat nk layan lg
baru2 nie aku g program CAT, kt cholo cholo 
seramai 51 org peserta n 11 facilitator
ade dua org je faci pompuan, mmg kekurangan btol laa faci pompuan
mcm2 aktiviti yg ktorg buat
solo walk n solo drop ar antara aktiviti yg "diminati"
oleh peserta..hahahaha
time mlm tue, faci laa paling byk yg merana
kejap2 dorg pggl..jerit cm kene rasuk, bler faci berlari
dapatkan dorg rupenyer hanya rasa nk muntah
hahaha, smpai aku tersadung, ko hnya nk ckp tue je??
haiyoo budak2 nie..
time ktorg g sg dua, time tue hujan..ktorg mkn nasi ayam
makin lama makin byk plak sup aku
hahaha, sweet sgt time tue..aku mkn sorg2 je dok atas batu
hmm, lantak laa
then balik dr sg dua, aku jln balik tanpa berkasut, waa
smpai je bilik kaki aku rasa sakit gler babi
sial tol !
anywy tapak perkhemahan budak2 nie dekat dgn kawasan dusun
durian, nangka, manggis n rambutan
aku asyik mkn buah je kt situ..kdg2 rasa takut plak dok situ kn
hahaha, tau2 je buah durian tercacak kt atas kepala
tp aku dpt 1 information bahawa kejadian Yang Maha Esa,
wlu cm ne pon, buah durian xkn jatuh atas kepala kte
yeke??hahaha mula2 aku agak musykil tau but rmai yg bgtau aku
so aku percaya laa,
mcm2 benda aku dpt dr faci yg berpengalaman nie
urm spe tau cm ne nk tau akan hujan or tidak??
hahaha ade setgh org akan ckp, tgk bintang..
klu xde bintang maknanyer akan hujan..tue klu mlm..
klu siang??hahaha, aku tau cm ne !
klu nk tau, blanjer aku mkn dulu,wekkk !hahaha
ok laa ini sje cerita aku :)

21 July 2011

ayoyo ~

semalam aku tido lambat, termenung smpai laa maen game
kt laptop then dh bosan, maen game kt intrenet n smpai maen game
kt facebook ! hahaha
n then aku dh penat sgt semlm aku tertido kt lantai,
then pagi xd aku sedar dh kol 8.35am..lalalalala ~
mmg x g kelas laa jwbnyer..
haishh mak dh bebel kt luar, maafkn sy yea mak
lgpon xde mood nk g kelas, sakit kepala
sakit aty n mcm2 lg sakit ade timpa kt aku, hehehe
hari nie aku nk dok rumah je, nk baring n tenangkan fikiran
n baru pikir ape alasan aku x g kelas !
waaa ! npe laa aku "rajin" sgt g kelas nie..
urm sakit kepala sakit kepala sakit kepala ~

20 July 2011

melayan perasaan yg jauh disana

semalam aku layan lagu yg agak mendayu
yg agak sayu
hmm kenape laa plak aku layan lagu cm tue
slalu klu aku sedih, aku akan layan lgu yg happening
tp entah kenapa semalam jd laen
mungkin aku terlampau sedih or teramat sedih
*cm same je :)
kdg2 best gak layan perasaan cm nie
layan sorg2 dlm bilik
pndng luar tingkap
mlm tue angin plak sayup je 
rambut aku terbang smpai cucuk mata aku
xde bintang yg teman aku
hmmm, cm novel plak, huhu
lagu yg aku layan semlm